Hae tästä blogista

sunnuntai 11. elokuuta 2019

Paksu jättipipo äidille


Paksu jättipipo äidille

Lanka: Drops Eskimo
Puikot: 8
Menekki: 150 g

Äitini toivoi itselleen paksua jättipipoa. Eikä päätä myöten, vähän pitkä. No, saamansa pitää. Vyötteessä oli puikkosuositus 9, mutta kun sellaisia puikkoja minulla ei ollut (!!!???) tein 8 kokoisilla. Se oli hyvä, kun ei ollut oikean kokoisia puikkoja, tuli vähän napakampaa, mutta ei tiukkaa. Ohje on oma, saa kopioida. Jos ihan netissä satut esittelemään, älä esittele ohjetta omanasi. Sellaistakin on tapahtunut ja se ärsyttää. Olen usein täällä maininnut, että vapaasti saa minun ohjeita käyttää, jos kiinnostaa.

Aloitus 20 silmukkaa. Tähän tein 110 kerrosta, eli 55 ”raitaa” aina oikeaa neulosta. Jos muutat mittaa, idea on sama. Poimin pitkältä sivulta ”raitojen” välistä, eli joka toisen kerroksen silmukan. Neuloin 4 puikolla suljettua neuletta. Tässä versiossa 4 x 14 silmukkaa. Neulo suoraa mieleisesi pituus. Ehkä n. 12 – 15 cm. Aloita kavennus. Tein sädekavennuksen, jota käytän sukissa. Sillä erotuksella, että välikerroksia on 1 vähemmän kuin tavallisesti.

Sädekavennus: Puikolla olevat silmukat – tässä tapauksessa – 14 jaetaan kahdella = 7. Seitsemästä silmukasta 2 kavennetaan, jää 5. Eli: neulo 5 silmukkaa, kavenna 2 yhteen, toista. Näin on kavennettu 2 silmukkaa/puikko. Oikeita silmukoita oli siis 5, tee välikerroksia 1 vähemmän, eli 4. Toista kavennus, mutta nyt kavennukset ovat: 4 oikein 2 yhteen, toista. Tämän kavennuksen jälkeen tulee 3 välikerrosta. Jne. Sädekavennuksesta löytyy varmaan parempikin versio, jos tämä sepustus ei aukea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti