Hae tästä blogista

tiistai 31. tammikuuta 2012

LovikkalapasetLanka: Novita Wellamo – 7 veljestäkin käy
Puikot. 3,5

Koko: nainen

Menekki: 90 g


Vuori: Fleecekangasta


Mallihan on selvä Lovikka,  ei ole suoraan mistään ohjeesta, koostuu vinkeistä vähän sieltä ja täältä.
48 silmukkaa. 1. kerros nurin. Seuraavat  13 kerrosta oikein. Käännä työ, jatka oikeaa 36 kerrosta. Neulo peukalolanka, 10 silmukkaa. Oikeassa lapasessa neulotaan ensin 2 silmukkaa sitten lanka. Vasemmassa neulotaan 10 s. langalla ja viimeiset 2 s. neuleen langalla. Peukalolangan jälkeen neulo 28 kerrosta. Tee kärkikavennus. Poimi silmukat peukalolangalta ja poista lanka. Poimittuja silmukoita on 20, lisää 1 joka puikolle = 24 silmukkaa. Peukalo on aika leveä, mutta fleecevuori vie tilaa. Tee kärki kavennus. 1. ja 3. lopussa yhteenvetokavennus ja 2. ja 4. alussa ylivetokavennus.
Reunaan tein Novita 7-veljetä raitalangasta vähän kuvioita. Yhtä ja samaa lankaa se on vaikka näyttää niin kuin olisi montaa eri lankaa käytetty. Varren voi koristella eri tavoin, netistäkin löytyy useita eri malleja. Minä tykkäsin tästä. Ompelin vielä taitoksen kiinni.

Vuoriin voi piirtää kaavat vaikka lapasesta. Tee peukalonpuoli kahdesta osasta. Kun en osaa selittää, kuvassa malli mitä tarkoitan. Saumanvaroja ei oikeastaan tarvitse, koska vuori saakin olla vähän pienempi kuin lapasen ulkomitat. Vuorikankaaksi käy esim. fleece. Jos sattuu olemaan Ikea lähellä siellä on halvalla kangasta, peittona ne sitä myy, mutta kukin käyttää mihin haluaa. Tai taitaa samaa tavaraa halpahallitkin myydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti