Hae tästä blogista

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Raidallisia kynttilöitä jämistä
Olen aiemminkin tehnyt kynttilöitä jämistä, mutta nyt kokeilin raidallisia. Värit olisi voinut olla kirkkaampiakin, mutta koska tein yksivärisiä ensin,  ja valkoista oli paljon sekoitin valkoista osaan mukaan näin tuli väreistä turhan vaaleita. Ensi kerralla teen valkoisista valkoisia raitoja, enkä sotke muihin väreihin. Työtapa on sama kuin aiemmin, mutta nyt kaadoin steariinia aina raidan verran, annoin kuivua n. puoli tuntia ennen uutta raitaa. Koska kynttilä supistuu kuivuessaan, ei kannata odottaa että steariini kuivuu ihan kokonaan. Kuivuessaan kynttilä supistuu niin että kynttilän ja muotin väliin jää parimilliä tyhjää, jos näin käy, valuu uusi raita pohjaan asti, ja siitä tulleekin kynttilälle kuori ja raita.
Jostain blogista (jota en enää muista) kekkasin että kahvipannu on hyvä, kattilasta on vähän hankala kaataa. Nyt sitten kirpparin hankintalistaan lisätään kahvipannu.

Hienojahan nämä ei ole, mutta ulkolyhtyyn käyvät hyvin. Eikä näitä muutenkaan kannata sisällä polttaa, nokea tulee jonkin verran. Mies väitti että nämä näyttävät villasukilta, koska ovat raidallisia.

2 kommenttia:

  1. Kivoja raitakynttilöitä! Raitasukkiasi olenkin ihaillut monasti, niiden innoittamana tein nipun sukkia minäkin (halutessasi voit nähdä sukat blogissani). Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  2. Pirteitä kynttilöitä! Minunkin kynttilänjämäkokoelmani odottaa uudelleen sulatusta, purkki olisikin hyvä vaihtoehto muotiksi. Blogillesi on tunnustus blogissani

    VastaaPoista