Hae tästä blogista

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lampaita ja villalankaaHarrastettiin vähän kotikaupunkimatkailua. Glimsintalomuseossa on usein työnäytöksiä, nyt tehtiin lankaa, no sitähän piti lähteä katsomaan ja vähän myös lampaita taputtelemaan. Kuvat on rajattu vähän miten sattuu, vieraita ihmisiä kun olivat. Kehrääjältä en lupia älynnyt kysellä, mutta tuskin kuvia hänestä synniksi lasketaan.Villaa ensin karstattiin, mutta kun oli tuo urospuolinen valokuvaaja hommissa, ei hän hoksannut homman hienoutta ja jäi kuvaamatta. Värttinän toiminnasta kerrottiin ja toimintaa näytettiin.Samoin rukilla tehtiin lankaa, vähän hienohan tuo nykyajan 
rukki oli tuohon ympäristöön, mutta oikeasti vanhat eivät kuulemma tykkään lämpötilojen ja kosteuden vaihtelusta, siksi eivät olleet käytössä ulkotilassa, näkyy tuo onnistuvan nykyajan vehkeilläkin.

Näytillä oli aiemmin kehrättyä lankaa joka oli värjätty itse, kuvaamatta jäi nekin… Valmiit langat olivat pestyjä ja värjättyjä, pehmeitä ja kauniita. Tuo rukin puolassa oleva ruskea ja kova lanka muuttuu ihan toisenlaiseksi käsittelyiden jälkeen.

Lampaita oli kolme, mutta yksi kulki vähän omia teitään, eikä sattunut kuviin. 

1 kommentti:

  1. Mä olin vähän kauempana katsomassa samoja asioita, siis Jyväskylässä.
    Glims on kiva paikka, harmi ku niiiin harvoin sinne oon eksyny.

    VastaaPoista