Hae tästä blogista

tiistai 13. toukokuuta 2014

Sukat koko 39 - Novita Nallesta


Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3
Menekki: 85 g
Koko: 39

Perussukkaa pukkaa. Aloitus 56 (14s/puikko) silmukkaa, 2 oikein, 2 nurin, 50 kerrosta. sileää 10 kerrosta. Vahvistettu kantapää, kantapääjako 9-10-9. Kantapäästä laskien suoraa 54 kerrosta. Sädekavennus.

Jollei olisi omakohtaista kokemusta, en uskoisi. Sukkien neulomiseenkin voi näköjään jäädä koukkuun! Muutaman vuoden olen neulonut töihin jouluksi sukkia, ”yleisönpyynnöstä” . Alkuvuodesta päätin että tänä vuonna saa jäädä väliin. Vaan kuinkas kävikään, jotain muuta olen alkuvuodesta tehnyt, mutta aloin kaivata sukkien neulomista. Onneksi tuli tilanne johon tarvitsen muutamat sukat, pääsee pahimmista vieroitusoireista. Johtuneeko siitä että ei paljon tarvitse miettiä, kun sukkia neuloo, ei mittailla ympärysmittoja,  neuletiheyksiä ym. Sukat on niin helppoja, lanka ja puikot kouraan ja aivot narikkaan.  Ehkä joskus yllätän itseni ja teidät, mutta tarjonta täällä taitaa olla edelleenkin aika sukkapainotteista. 


***

Laitan tänne aina minkä kokoinen sukka on. Älkää luottako kokonumeroon, en itsekään luota. Vaikka on minkälaista laskentakaavaa, mittaria ja taulukkoa, koskaan en ole varma minkä kokoinen sukka todella on. Ainoa mikä on varmaa,  jos sukka sopii omaan jalkaan on se 39 ja miehen tassuun on koko silloin 45, muu on epävarmaa. Kun sukan laittaa jalkaan se venyy ja leviää ja ties mitä. Mittailkaa itse jos minun ohjeilla teette sukkia.