Hae tästä blogista

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Maalari maalasi valkoista ja mustaa


Kesä meni, ja niin meni syksykin, ja maalaukset odottaa blogitustaan….

Jos alkukesästä mies ilmoitti menevänsä kavereiden kanssa mökille viikonlopuksi. Taisi olla elokuu kun tämä viikonloppu sitten koitti. Ihanaa, pääsen maalamaan ihan rauhassa. Ruokapöytä joka on täyttä puuta, sitä lakkasin ja hioin, lakkasin ja hioin. Muistaakseni lakkakerroksia oli 6 tai 7. Lakkasin vain kannen, muu osa pöydästä oli hyvässä kunnossa. Nyt sopii läikytellä, ei ihan vähästä pöytä kärsi.


*****


Sitten maalasin terassituolin ja pöydän. Nämä on aikoinaan maksanut jossain alessa alle 30 euroa. Kun ostin uudet kankaat ja maalit, ei olisi kannattanut. Mutta nyt olikin kyse maalaamisesta, eikä kannattavuudesta.  Viikonloppu loppui kesken ja toisen tuolin maalaaminen jäi, sitten loppui maalaamisilmatkin. Olisihan sitä voinut maalata sisälläkin, mutta siihen en ryhtynyt näiden kanssa, jatkan keväällä. 


Tässä rinnakkain maalattu ja maalaamaton tuoli, vertailun vuoksi. 
Hiottu pöytä, ennen maalausta. 
Pöydän lakkauksen ja maalaamisen lomassa tein vielä muutaman kynttilän jämistä.  


****

Myöhemmin syksyllä motkotin taas kerran miehelle. Hän lukee paljon ja aina on kesken muutama kirja ja toinen mokoma jonossa. Koska yöpöytä oli pieni, siitä seurasi se, että kirjoja oli lattialla! Ja sehän ei käy. Yhtenä lauantai-iltana mietittiin, että uusi yöpöytä on saatava. Sitten keksin että kierrätyskeskukseen, ties mitä sieltä löytyy, sunnuntaina oltiin heti klo 12 paikalla, ja löytyihän sieltä. ”Ihana” mäntyinen yöpöytä, täyttä puuta ja elämää nähneen näköinen. Maksoi 10 euroa. Ostin maalia ja hioin yöpöydän, uutta maalia pintaa ja upouudet vetimet. Tuli hieno! Vaikka se ei ehkä kuvasta ihan näykään.Elämää nähnyt kansi.


Valmis. 1 kommentti:

  1. Ohoh, kylläpäs yöpöytä muutti näköään! Hieno. Ja on muutkin maalaukset hyviä ja pöydän lakka. Oot ollu ahkera, sillöin ja tällöin.
    Mä löysin ykskaks neuleliinan, jonka osasin tehdä saksaksi sulta saadusta lehdestä. Liina oli vuoden kadoksissa (silitettävien kasassa), nyt on blogissa esillä.
    Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista