Hae tästä blogista

lauantai 11. helmikuuta 2017

Villasukat koko 24 ja 29 - Novita Nallesta


Lamka: Novita Nalle
Puikot: 3
Menekki: 43g
Koko: 24

Aloitus 44 silmukkaa, 2 oikein, 2 nurin, 30 kerrosta. Kavenna 1 silmukka/puikko = 40 silmukkaa. Neulo sileää 6 kerrosta. Vahvistettu kantapää, kantapääjako 7-8-7. Neulo suoraa 30 kerrosta. Sädekavennus. 


Lamka: Novita Nalle
Puikot: 3
Menekki: 46g
Koko: 29

Aloitus 4 silmukkaa, 2 oikein, 2 nurin, 40 kerrosta. Kavenna 1 silmukka/puikko = 44 silmukkaa. Neulo sileää 6 kerrosta. Vahvistettu kantapää, kantapääjako 7-8-7. Neulo suoraa 40 kerrosta. Sädekavennus. 


Kahdet sukalle pieniin jalkoihin. 4 muutakin paria tein, mutta ehtivät livahtaa jo maailmalle, ei edes kuvata ehtinyt.*************

Kertauksen vuoksi: Jos joku haluaa käyttää näitä minun ”ohjeita”, ihan vapaasti vaan, olkaa hyvä. Mutta mitään takuuta ei ole, että sukasta tulee oikean kokoinen.  Esim. sädekavennus: jos puikolla on pariton määrä silmukoita, jaan puikon silmukat mielessä, mutta koska luku on pariton, ei mene tasan. Kavennusten väliin tulee yhtä monta kerrosta kun on kavennusten välissä silmukoita, kun parittoman luvun jakaa, tulee joskus puikon alkuun se +1 silmukka, joskus puikon loppuosaan. Välikerroksia vähän sen mukaan mistä sattuu tuulemaan. Ja näin sukan terästä tulee eri pituinen, vaikka ”suoraan kantapäästä laskien” olisikin sama kerrosmäärä. Ymmärsikö joku? Ei haittaa, aina ne sukat jonkun jalkaan sopii.


Lisäksi langat vaihtelee. Vaikka neuloisi 7 veljestä langasta sukat ihan samoilla silmukoilla ja kerroksilla, voi sukista tulla eri kokoiset jos käyttää eri väriä tai erää.  Ja varsinkin jos on eri vuosikertaa, uusia ja vanhoja lankoja, vaikka kuinka olisi 7 veljestä.