Hae tästä blogista

torstai 5. huhtikuuta 2018

Saumurilla vaatteita 110 cm ihmiselle




Ompeluksia 110 cm mittaiselle

Olen ollut melkein 2 viikkoa talvilomalla. Onni onnettomuudessa oli, että miehellä ei ollut lomaa, sain touhuta ihan omiani kaiket päivät, pois lukien pääsiäinen. Ei tarvinnut mennä eikä tulla, hyvää harjoitusta tuleviin eläkepäiviin. Vaikkakin 2 vuotta tuntuu loputtoman pitkältä, ei auta kun odottaa, että aika kuluu, toisaalta kun ajattelee 2 vuotta taaksepäin, sehän oli ihan hetki sitten.  Jos terveyttä riittää ja pää pelaa, en todellakaan kuulu joukkoon jotka valittavat, ettei ole mitään tekemistä. No, kukin tavallaan, mutta niin kauan kun kankaita ja lankaa riittää, ei minulla ole mitään hätää.

Se kai on tullut selväksi, että tykkään käydä kirppiksillä, vaikka en yleensä mitään erityistä etsikään. Satuin sopivasti kohdalle kun SPR-kontissa myyjä laittoi esille t-paitoja. Paljon niitä oli ja olivat uusia, euron kappale. Ostin mustat ja vaaleanpunaiset, suurinta kokoa mitä löytyi. Ompelin tyttärentyttärelle legginssit.  Helmassa olevan valmiin sauman jätin lahkeensuuksi. Kaavat kopion Piipaan kaavakirjasta. Sivumennen sanoen, on mielestäni tosi hyvä kirja. Vaatteiden mallit hyviä ja selostettu työvaiheet niin, että on helppo ymmärtää. Monet kaavoista on mielestäni helppo soveltaa, jos tarvetta muutoksille on. Jos vaan yhtään tarvetta tämmöiselle kaavakirjalle on, suosittelen.




Tämäkin tunika on Piipaan kaavoilla tehty. Ja yllätys, kirppiskankaista. Olihan hihatkin voinut tehdä nallekankaasta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi, menee näinkin.




Tämän puseron tein jo muutama viikko sitten. Kirppiskankaasta sekin. Vein sen jo tyttärentyttärelle. En odottanut mitään kommenttia, mutta se tuli kysymättä ”heeno”. Eli jos kelpaa hänelle, saa kelvata muillekin.


Ongelman näissä vaan ollut ompelukone. Tikki on vähän epätasaista. Mutta kun ajattelin viedä koneen huoltoon, hoksasin että milläs minä sitten lomalla ompelen? En sitten vienyt, putsasin ja öljysin. Täytyy vaan tyytyä vähän huonompaan tikkiin. 


2 kommenttia:

  1. Niin se aika tosiaan kuluu: noi isoja vaatteita saat jo lapsenlapsille tehdä.

    VastaaPoista
  2. No, lasten vaatteissahan on aina kasvunvaraa. Mutta "iso tyttö" hän jo on, juhannuksena 3 vuotta.

    VastaaPoista