Hae tästä blogista

maanantai 12. syyskuuta 2011

Sukkia neulekoneella

Nyt on taas monta isoa työtä meneillään, ettei oikein mitään valmistu. Mutta muistin että onhan minulla neulekone! Muuton jäljiltä se on ollut kasattuna melkein puolitoista vuotta, ja sitä ennenkin oli hyvä tovi etten tehnyt sillä mitään. Ajattelin etten enää osaakaan, ja aloin helpommasta päästä. No, sukkia ainakin vielä osaan tehdä.

Pieni ystäväni oli kylässä ja piirtelin hänen jalankuvaa malliksi että tietäisin minkä kokoiset sukat tänä talvena sopii. Näissä neulekoneella tehdyissä vaan on se vika että niihin tulee sivuun sauma. Mitenkähän on, painaako sauma prinsessan jalkaa? Löytyihän sadussa se hernekin monen patjan alta…
Jos joku innostuu aiheesta enemmän, on Ihan itse sivuilla ohje sukkaan neulekoneella tehtynä.

Lanka: Novita Nalle Colori – punainen
Koko: 27/28
Menekki:35 g
Resori  48 silmukkaa, kireys 6, kerroksia 20. Sileä, kireys 8, kerroksia 10. Kantapään jako 8-8-8. Sileät kerrokset 26. Kärjessä sama jako kuin kantapäässä.Vähän pidemmällä varrella
Lanka: Novita Nalle Colori – kirjava
Koko: 27/28
Menekki:40 g
Resori  48 silmukkaa, kireys 6, kerroksia 30. Sileä, kireys 8, kerroksia 20. Kantapään jako 8-8-8. Sileät kerrokset 26. Kärjessä sama jako kuin kantapäässä.
Omat sukat
Lanka: Novita Nalle Colori – punainen
Koko: 38
Menekki: 75 g
Resori  66 silmukkaa, kireys 6, kerroksia 40. Sileä, kireys 8, kerroksia 20. Kantapään jako 11-11-11. Sileät kerrokset 40. Kärjessä sama jako kuin kantapäässä.

Omat sukat onnistuivat ainakin hyvin, vaikka neulekoneella on hankala saada sopivat, kun ei kesken kaiken voi sovittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti