Hae tästä blogista

lauantai 17. marraskuuta 2012

Virkattu kukka pipoon


Työkaveri kyseli jos tekisin pipon jossa on virkattu kukka. Pipon teko on vähän arpapeliä, tulee tiukka tai löysä tai muuten epäsopiva. Koska hän halusi mustan pipon, ehdotin että osta peruspipo, virkkaan siihen sitten kukan. Asia jäi vähän ilmaan, mutta virkkasin 3 kukkaa, on ainakin ne kukat jos pipokin tulisi sitten hankittua.

Lankana on Novita Nalle ja koukku 2,5. Ohje on jostain netistä, en enää muista mistä. Ohje ei ole alkuperäinen, vähän muuntelin.

Aloitus: kieputa lanka sormen ympäri, tee siihen 12 kiinteää silmukkaa (irrota lenkki sormesta kun olet tehnyt 1. kiinteän silmukan) . Langasta voit lopuksi kiristää keskustan pienemmäksi. Ensimmäisellä kerroksella kun virkataan ne 12 ks, tee näin: Virkkaa 4 s, ota hakaneula mukaan ja virkkaa hakaneulan läpi 4 silmukkaa (virkkaa siltä puolelta joka ei aukea) 4 ks + 1 piilosilmukkaa kerroksen loppuun.

2. kerros: 1 ks, 2 kjs, 3 pylvästä samaan kiinteään silmukkaan, jätä kustakin viimeinen lenkki vetämättä läpi, kun kaikki 4 lankalenkkiä on koukulla, vedä kaikkien läpi yhtä aikaa, 2 kjs. 1 ks seuraavaan 1.krs kiinteään silmukkaa. Toista vielä 5 kertaa, yhteensä 6 terälehteä.

3. kerros: 1 ks 4 kjs. Toista tätä. Nämä ketjusilmukat tulee terälehden taakse, näihin virkataan seuraavan kerroksen terälehdet.

4. 1 ks 7 pylvästä 1 ks kaikki samaan ketjuun. Tässä kuvassa kamera teki ihan omiaan. Makrolla otin kuvan turkoosista kukasta, mutta kamera oli sitä mieltä että mustavalkoinen kelpaa, olkoon sitten niin. 
Innostuin aiheesta enemmänkin, tein muutaman lisää. 


6 kommenttia:

 1. Ai muutaman.... :)
  Noita on kyllä kiva väsätä !

  VastaaPoista
 2. Onpas nättejä! Eikä varmaan mene paljoa lankaa, saa hyvin hyödynnettyä lankakerien loputkin :)

  VastaaPoista
 3. Hei, et sä noita virkattuja kukkia sattuisi myymään? :) Jos, niin laita viestiä: kikka.peltonen@gmail.com :)

  VastaaPoista
 4. Millä ohjeella oot tehnyt ton yksinään kuvassa olevan harmaan kukan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tehty ihan samalla ohjeella kuin muutkin, kuvattu vain nurjalta puolelta. Tarkoitus on näyttää miten hakanaula on kiinni.

   Poista