Hae tästä blogista

torstai 6. joulukuuta 2012

Tuplalapaset miehelle


Lanka: Novita Wellamo (7 veljestä on saman paksuista)

Puikot: 3,5

Menekki: 180 g

Koko: mies

Aloitus 48 silmukkaa, 2 oikein, 2 nurin, 40 kerrosta.2 kerrosta sileää 14 s/puikko. Aloita peukalokiila, lisäykset joka 3. kerros. Lisää kunnes on 18 silmukkaa, + 2silmukkaa luodaan tilalle kun siirrät peukalokiilan silmukat apulangalle. Neulo 28 kerrosta, aloita kärkikavennus sädekavennuksena. Poimi aloituskohdasta uudet silmukat sisimmäistä lapasta varten. Sisempään lapaseen tulee 13 silmukkaa/puikko. Peukalokiilaan lisäyksiä samoin, mutta 16 silmukkaa, + 2 silmukkaa. Neulo 28 kerrosta, sädekavennus. Poimi peukalon silmukat 18 + 3 silmukkaa lisää, 3 x 7 silmukkaa, neulo 21 kerrosta. Päättele joka puikon alussa 1 s, kunnes kaikki silmukat on päätelty. Sisempään peukaloon lisäyksiä 16 + 2 silmukkaa.

Tämä ohje on nyt vähän ehkä epäselvä, mutta täällä vastaava vähän tarkemmin. Mutta idea on siinä että tehdään varrestakin kaksinkertainen, koska jos poimii silmukat suoraan varsinaisen lapasen aloituskohdasta , jää lapanen helposti pussittamaan. Kun varsi on taitettuna voi lapaset ”elää” eikä pussia/kiristystä jää. Kun nyt olen muutamat tuplalapset tehnyt, luulen että voi tehdä samoillakin silmukkamäärillä molemmat – sisä- ja ulkopuolen, kunhan tekee niin että resori on taitettu, näin taitos tulee aina sopivaan kohtaan.

Jos joku näistä innostuu, ja ohje kun on mitä on, omia muistiinpanoja varten kun teen, kysy jos on joku kohta epäselvä., autan mielelläni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti