Hae tästä blogista

torstai 6. joulukuuta 2012

Tonttuja


Katuharjan varsi (rautakaupasta n. 2 €/kpl)

Nallelankaa

Puikot: 3

Puuhelmiä

Tämä idea on ehtymättömästä Annelin ideapajasta.  Pätki harjanvarsi n. 10 cm (tai haluttu mitta) pätkiin. Vähän erilaisia silmukkakokoja olen kokeillut, mutta paras on mielestäni, takkiin 21 silmukkaa, pipoon 22 silmukkaa. Aloitussilmukat ei saa kiristää, muuten reuna rullautuu huonosti. Pipoon neulotaan 14 kerrosta sileää. Kavennukset suht tasaisesti 4 kertaa kerroksella, 3 kerrosta väliin, taas kavennukset, nyt 1 silmukka vähemmän kavennusten väliin.  Nämä kavennukset olen tehnyt vähän miten sattuu, kunhan on vähän sinne päin.  Paita/takki sovitetaan niin että alareuna on rullattu ja pipo päässä, tehdään niin pitkä että reuna rullattuna on melkein kiinni pipossa.

Takki en ole liimannut kiinni. Takki päälle, liimaa vasta sitten nenä ihan kiinni takkiin. Helmen reiät pystysuoraan, näin reiät jää piiloon. Pipoon vielä liimaa, valmis. Itse käytän kuumaliimapistoolia.
Yhdestä tein tonttumuorin. Aloitin samoin, mutta muutaman kerroksen jälkeen lisäsin langankiertona  *1 silmukka oikein 1 lisäys* yhteensä 42 silmukkaa. Helmaan ainaoikeaa, pyöröneuleessa siis joka toinen kerros nurin.

Näitähän voi tehdä paksumpiakin esim. 44 mm pyörölistasta. Niitä en ole vielä kokeillut, mutta ajatuksissa on, silmukkamäärät pitää sitten suunnitella uudestaan. Katsotaan tuleeko tehtyä. 2 kommenttia:

 1. Kiva tonttuarmeija! Kiitos ohjeesta, pitääpi kokeilla

  VastaaPoista
 2. Kivat tontut. Edullistakin tuo harjanvarsi, luulisin, verrattuna johonkin askartelukaupan vastaavaan materiaaliin.
  Olen ollut muuttopuuhissa ja tänään sain nettiyhteyden toimimaan, siksipä näin viiveellä tämä kommentti.
  Tai viive ja viive . . . mulle tulee joskus vuodenkin vanhaan juttuun kommentti, jos joku on vasta keksinyt sitä asiaa lukea. Eihän täss blogistaniassa eikä muussakaan maailmass niin kiire ole.
  Rauhallista joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista