Hae tästä blogista

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Afrikankukka
Kun ei mitään valmista ole, laitan keskeneräisiä. Tämä Afrikankukka näyttää olevan ”uusi” isoäidinneliö. Toinen toistaan upeampia peittoja on blogeissa, no pitäähän minunkin sellainen tehdä. Ajatuksena on käyttää vain jämälankoja. Näissä paloissa olen käyttänyt noin Novitan Nallen vahvuisia lankoja. Vielä niitä on jäljellä, mutta tulee niin samanlaisia, että jätin nämä kukat odottamaan uusia jämälankoja. Nyt on kasassa 101 palaa. Lankaa on kaapit pullollaan, mutta ne eivät ole jämälankoja, en ainakaan vielä ota sieltä, pitäisi olla ihan oikeita jämälankoja.

Tämä on vähän kuin ostos-TV, ”eikä tässä vielä kaikki”. Alun perin oli tarkoitus kokeilla pari kukkaa, mutta jäin ihan totaalisesti koukkuun, sananmukaisesti. Lisäksi on kerättynä paksumpia lankoja toista peittoa varten. Sen piti jäädä tulevaisuuden työksi, mutta kuinka ollakaan huomasin taas ”kokeilevani” niitä. Ja taas olen jumissa näihin kukkiin! En vaan voi lopettaa vaikka on monta muuta työtä kesken.  No, tehdään sitten näitä, vaikka ei vielä valmista tulekaan.

Ohuemmista langoista tehdyt palat yhdistän mustalla, ja paksummat kai luonnonvalkoisella. Kokeilin muutaman palan yhdistämistä, kyllä tulee hieno!

Ohjeita on vaikka missä, mutta tässä yksi.

4 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia palapeittoja tosiaan on tekeillä blogistaniassa vaikka millä mitalla. Kauniita nuo kukat on mutta en mä jaksais niitä tehdä. Ihan tarpeeks tuottaa tekemistä neliöiden neulominen peittoon, saankohan sitä edes täksi kesäksi valmiiksi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo kukat koukuttaa. Minulla yhdistettynä jo yli 300 ja peiton koko noin 120x160. Vielä täytyy muutama kymmenen virkata että tulee vähän pidempi. On vaan kestänyt turhan kauan tuo teko. Elokuussa tulee 3 vuotta täyteen. Muuta kun tekee välillä, niin aina on joku kesken.

  VastaaPoista
 3. afrikankukkapeittoa varten ostin varta vasten langat vaikka vanhoja on vaikka kuinka paljon, ja sitten pariin otteeseen piti ostaa lisää, kun ei riittänytkään haluamaani kokoon. Isoäidinneliöpeittoon taas käytin omista varastoista vaan, mutta ei olisi jaksanut kerätä vain jämälankoja, ei olisi ikinä valmistunut. Eli ns. jämälankkapeitto ei taida ikinä onnistua :)

  VastaaPoista
 4. Minullakin jämälangoista sohvanpäällinen valmistumassa : )

  VastaaPoista