Hae tästä blogista

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Puikkokotelo


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.  Niinhän sitä sanotaan, mutta kyllä tässä vaan aika monta saumaa oli ommeltavana, vaikka olen tätä suunnitellut jo n. 3 vuotta. No, nyt on tehty, ja olen tosi tyytyväinen, vielä kun keksin jonkin systeemin miten saan numerot lokeroihin, ettei tarvitse mittailla joka kerta. Onhan tuossa puikkomittarillekin paikka, mutta parempi olisi jos ei tarvitse mittailla.  Kun asettelin puikkoja paikoilleen huomasin että osa puikoista on 2,75 ja 3,75 vaikka en sellaisia koskaan ole ostanut.  Eihän se niin pilkunpäälle ole, tai mittari erehtyy, mutta vähän ihmetyttää.

Kankaan oli Ikean palalaarista tehty löytö. Osan kankaasta käytin kauppakassin vuoriksi, ja vielä pari tilkkua jäikin, hintaa palalla oli 3 euroa. Ei siis mikään kallis sijoitus. Tein varmuuden vuoksi alareunaan kujan jotain keppiä tms. painoa varten, mutta puikot painaa niin että ei systeemi heilahtele, eikä mitään painoa tarvitse.  Sijoituspaikkana sillä on kaapin oven sisäpuoli.

Puikkokotelo on kyllä ihan suoraan kiinnitetty, kuva vaan vähän vinossa, rajasin kuvasta roinat pois. 


**********

Jos jollain on hyviä ideoita miten saisin numerot jokaiseen lokeroon, laita kommenttia. 

3 kommenttia:

 1. Oih,tuo on hieno ! Osaisipa ommella... Olis kyllä tarvetta täälläkin :)Mukavaa viimeistä lomapäivää !

  VastaaPoista
 2. Hieno kotelo. Mä joskus tein noita mutta en koskaan ollut oikein tyytyväinen malliin, vaan olivathan ne ihan ok ja käyttökelpoisia.
  Voiko semmosella merkkaustussilla laittaa numeron? Tai kanttinauhaan tussilla numero ja sitten se palanen parilla tikillä lokeron kohdalle. Tai hienosti kirjailemalla ohuen ohuella langalla . . . taitaa jäädä tekemättä.

  VastaaPoista
 3. Hieno! Itselläni on kanssa ollut mietinnässä useamman vuoden juuri tuollainen ja nyt kun sen ihan ihkaelävänä näen niin alkoipa raksuttaa ratkaisu ongelmaasi noista numeroista vaikka onkin toteuttamaton idea enään tässä vaiheessa. Mulle tuli mieleen että vois ommella kristallimuovista kaitaleen poikittain kunkin rivin alarunaan kiinni ennen noiden pystykuilujen ompelua. Sitten vaan sujauttaisi numerolapun sinne taskuun.

  VastaaPoista