Hae tästä blogista

lauantai 14. syyskuuta 2013

Prahan helmikauppoja ja vähän lankakaupoista

Olen ihan aloittelija helmitöissä, intoa on enemmän kun taitoa, mutta materiaalista ei ainakaan ole pulaa. Vähän oli helmiä ennestään ja työkaveri toi Tallinnasta Karnaluksista tilauksestani 12 pussillista.  Nyt Prahan matkalla piti vielä ostaa muuta pussi, ettei varmasti lopu kesken.

Koska itse etsin mielelläni tietoa toisten blogeista, toivon että nämä tiedot auttavat, jos joku on Prahaan menossa ja helmistä haaveilee. Etukäteen oli tiedossa muutama osoite, mutta paikanpäällä huomasin että näitä kauppoja tulee ja menee, ainakin kolmessa osoitteessa oli ihan jotain muuta kun helmikauppa, vaikka osoite oli oikein. Pari kauppaa sentään löysin.


Tämä kauppa on suunnilleen uuden ja vanhan kaupungin rajalla. Ellen väärin muista, aika lähellä oli My-tavaratalo. Kauppa on jonkinlaisen kujan alkupäässä, ja pikkuruisen kokoinen, ihan kadulta sitä ei näe, muutama askel pitää ottaa kujalle ennen kun liikkeen huomaa. Pieni oli kauppa, mutta eivät myytävät artikkelitkaan paljon tilaa tarvitse. Myymässä oli oikein ystävällinen mieshenkilö, englantia puhui.  Ainakin ratikat 6, 9, 18 ja 22 kolistelevat ohi. Kaupan nimi on Star Beads, osoite Nárondi trida 25, Praha 1. Nettikauppa löytyy osoitteesta: http://www.starbeads.cz/mo/cz/Melkein koko kauppa näkyy tässä.


En ole oikein selvillä mikä on halpaa ja mikä kallista, mutta tämä satsi maksoi 12,04 €. Minusta se on aika edullista.

******

Toinen kauppa oli sitten vähän kauempana, mutta Prahassa on tosi helppo kulkea metrolla ja ratikoilla. Pikkuruinen kauppa tämäkin, mutta valinnanvaraa oli täälläkin. Myyjä ei puhunut englantia, mutta kun kysyttävää ei ollut ja loppusumma näytettiin kassakoneesta, homma toimi.  Kaupan nimi on Korálky, osoite Vinohradská 76 Praha 3. Ratikalla 11 ja 13 (kartoissa mainitaan vain ratikka 11) pääsee ja metrolla A. Metroasemasta en ole ihan varma, mutta luultavasti Jifino Podebrad.  Nettikauppa löytyy täältä: http://www.koralky.cz/

Tämä kauppa oli vähän isompi, hyllyn takana vielä toinen käytävä. 


  Ehkä ei ihan niin edullista mutta ei kallista täälläkään. Ostokset täällä maksoi 14,54 €.

*****Koska nyt oli helmiä, piti vielä etsiä ohjeita. Kyllähän ne vähän pitkään katselivat kun ilmiselvä turisti menee paikalliseen kirjakauppaa. En muista enää mistä ostin nämä kirjat, mutta kun myöhemmin kävin muissakin kirjakaupoissa, oli näitä ja muitakin helmikirjoja melkein kaikissa kirjakaupoissa. Ei ollut hinnalla pilattu nämäkään, vähän alle 4 € kappale. Ohuita ja pieniähän nämä on, mutta minulle sopivia.Tsekkihän näissä on kielenä, mutta tätä kieltä minäkin ymmärrän. 


Lankaa on omassakin varastossa niin, etten suunnitellut lankoja ostavanikaan. Pitihän asiaa vähän tutkia kuitenkin. Etukäteen oli selvillä että vanhan ja uuden kaupungin rajalla on MarLen kauppa. Lankakauppana sen olin netistä löytänyt, mutta kadulta kun kurkistelin ja ikkunoista katselin, ei näkynyt yhtään kerää lankaa, pelkkiä kankaita. Voi olla että peremmällä oli lankaa, sisään en kuitenkaan mennyt. Jos joku on kiinnostunut MarLen löytyy osoitteesta: Karoliny Svetle 12 Praha 1. Kotva-tavaratalossa oli toisessa kerroksessa lankaosasto. En edes hypistellyt, joten hintatasosta ei ole mitään tietoa, kauppa ja osasto näytti ihan meikäläiseltä Sokokselta. Kristallia on kuulemma edullisesti, ostamatta jäi nekin. Kotva-tavaratalon osoite on Náměstí Republiky 656/8. Ainakin merolla C pääsee.


Itse en pidä kovin näyttävistä ja suurista helmistä, mutta niitäkin oli myytävänä molemmissa kaupoissa.1 kommentti:

  1. Huikeita valikoimia näyttää olevan, ilmeisesti siellä on harrastajia enemmänkin. Mä en helmistä ymmärrä mitään mutta kiva niitä on katsoa.
    Hyvää syksyä sulle ja siipallesi.

    VastaaPoista