Hae tästä blogista

torstai 3. lokakuuta 2013

Kynsikkäät Novita Woolista


Lanka: Novita Wool
Puikot: 3
Menekki: 40 g

Ensin pitää pujottaa helmet lankaa. Näihin meni 46 helmiä/kynsikäs. Voihan helmiä pujottaa muutaman ylimääräisenkin jos ei ole ihan varma menekistä. Itse kyllä fuskasin sen verran että tein resorin ensin, katkaisin langan ja pujotin helmet vasta sitten. Tai ihan aluksi pitäisi kai tietää onko nämä kynsikkäät vai kämmekkäät, minä en tiedä. Tietääkö joku onko niillä joku ero, vai onko kyse samasta asiasta?

Aloitus 48 silmukkaa 12 silmukkaa/puikko, 2 oikein, 2 nurin, 22 kerrosta. Neulo 6 kerrosta ennen peukalokiilan aloitusta. Peukalokiilan lisäykset joka 4 kerros. Lisää kunnes on lisättyjä silmukoita 14. Peukalokiila puikolla 2 s + kiilan silmukat 14 + 8 s. Kun peukalon silmukat otetaan langalle luo 2 uutta silmukkaa (2 s + 2 lisättyä + 8 silmukkaa = 12 s puikolla) Peukalokiilan korkeus 28 kerrosta. Neulo peukalokiilan jälkeen sopivalta tuntuva määrä kerroksia, neulo lopuksi 6 kerrosta 1 oikein, 1 nurin.
Ota puikolle peukalokiilan silmukat + poimi 4 uutta silmukkaa = 18 s. Neulo 12 kerrosta, päättele silmukat.Neuloessa huomasin että kannattaa neuloa silmukka jossa silmukka on edellisellä kerroksella neulottu mukaan kiertäen. Jos silmukka on liian löysä, katoaa helmi helposti nurjalle puolelle. Omassa mallissa oli *helmi  5 silmukkaa* 2 kerrosta helmien väliin. Seuraavalla kerroksella sama, mutta edellisten helmien keskelle. No, paljon epäselvemmin ei kai voi sanoa, ehkä kuvasta selviää mitä tarkoitan. 

1 kommentti:

  1. Nää on kämmekkäät. Kynsikkäät on ne missä on sormiosaa pätkä.
    Hienot ovat! Mä joskus neuloin helmirannekkeita ja se helmien pujottaminen oli urakka sinänsä. Mutt lopputulos oli nätti ja vaiva kannatti. Nythän ne tekee vissiin jotenkin koukulla koukaten sen helmen neuleeseen mukaan. En sitt tiedä onko lopputulos hyvä.

    VastaaPoista