Hae tästä blogista

lauantai 30. marraskuuta 2013

Sukat koko 41 - Novitan 7 veljestä langasta
Lanka: Novita 7 veljestä

Puikot: 3,5

Menekki: 135 g

Koko 41

Aloitus 56 silmukkaa, 2 oikein, 2 nurin, 50 kerrosta. Kavenna 1 silmukka/puikko = 13 silmukkaa puikolla. Neulo sileää 10 kerrosta. Vahvistettu kantapää, kantapääjako 8-10-8. Neulo suoraa 50 kerrosta, kantapäästä laskien. Säde kavennus.

Vaikka näihin sukkiin on jo kaikki lukijat jo kyllästyneet, laitan kuitenkin tänne, katselenpahan joskus myöhemmin ”ai, tollaisetkin olen tehnyt”.  Vielä parit miesten sukat työpaikan myyjäisiin, sitten saa sukat olla vähäksi aikaa.

oooooooooo

Sukan koko on aika vaikea tietää, netti on pullollaan erilaisia taulukoita, mikä niistä on oikea, kuka tietää…  Siksi minullakin on luultavasti vääriä kokoja sukissani.  Mutta luulen että asia on selvinnyt, tai itse ainakin käytän vastaisuudessa ”uutta” menetelmää. Joskus vuosia sitten kun olin mukana Novitan Neulomossa, siellä puhuttiin miten saadaan selville minkä mittainen sukka on jos kenkä on kokoa X. Kengännumero jaetaan kolmella, ja kerrotaan kahdella, näin saadaan valmiin sukan mitta. Nyt kun olen tehnyt näitä myyjäissukkia, teen sen kokoisia kun sattuu tulemaan. Mutta minkä kokoinen se valmis sukka sitten on? Valmiin sukan mitta jaetaan kahdella ja kerrotaan kolmella. Tämä systeemi toimii silloin kun ei ole niin pilkunpäälle minkä kokoinen sukasta tulee, mutta tietää ainakin minkä kokoinen valmis sukka on.

Monta vuotta näitä sukkia olen vääntänyt, ja nyt vasta hoksasin, 
että täytyyhän se kaavan toimia toisinkin päin!

Mutta jos vastaisuudessa saan tännekin ihan oikean koon, ei tarvitse sitäkään asiaa miettiä joka kerta erikseen. Tämä ei ole mitään oikeaa faktatietoa, mutta minä itse uskon nyt tähän. Niin monet sukkataulukot olen tulostanut, ja aina niissä on vähän eroja sukkien mitoissa. Ei tiedä mihin uskoa. Minä uskon nyt tähän systeemiin. 

3 kommenttia:

 1. Noinhan se laskutapa melkein meni, mutta se jalan käyntivaran voi myös ottaa huomioon sukan koossa, eli tässä on linkki siihen laskukaavaan jonka muistaakseni mä siellä Neulomossa muinoin kerroin.
  http://tiinatuuli.vuodatus.net/sivut/kengan-koko-senttimetreiksi

  Kiva ku ylläri yllätti;)

  VastaaPoista
 2. Eipä näihin kauniin sukkiisi kyllästy, vaikka niin epäilitkin! Joka kerta ilahdun, kun huomaan sinun päivittäneen blogiasi.

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! Kylläpä sanoit kauniisti, on mukava jos voin jotakuta ilahduttaa.

   Poista