Hae tästä blogista

lauantai 23. marraskuuta 2013

Tuplalapaset - Fantasia a ColoriLanka: Fantasia a Colori
Puikot: 3,5
Menekki: 130 g
Koko: Nainen

Ohje toimii myös Novitan 7 veljestä langalla. Tähän lankaa olisi ollut ehkä parempi jos puikko olisi ollut kokoa 4. Maailma ei ole koskaan valmis, mutta nyt saa tämä tuplalapasten viilaaminen loppua. Olen suuressa viisaudessani tullut siihen tulokseen, että molemmat lapaset tehdään samankokoiseksi. Peukalo vähän reilumpi, mutta keskenään samankokoiset. Esim. tähän käytin Novitan lapastaulukkoa. Tein muuten naisen koon mukaan, mutta peukalokiilan tein miesten koon mukaan. Eli lisäsin kaksi silmukkaa enemmän kiilaan kun ohjeessa, lisäksi poimin 2 ylimääräistä silmukkaa lapasosasta. Peukalossa on 18 silmukkaa, tuntuu aika paljolta, mutta kun peukaloita tulee 2 sisäkkäin, on parempi tehdä peukalosta ”liian iso”.

Jos joku ihmettelee, miksi en tee yhtä vartta ja poimi siitä toisenkin lapasen silmukat. Tässä versiossa on varsikin kaksinkertainen, näin lapanen asettuu hyvin paikoilleen, kun varsi elää mukana. Olen joskus tehnyt lapasia yhdellä varrella, näin lapasosa pussittaa helposti.

En laita tähän sen kummempia silmukoita tai kerroksia. Jos joku niistä on kiinnostunut, löytyy täältä ohje, nämä ruskeat eroavat siten, että tein tuon peukalon isommaksi, muuten samat.