Hae tästä blogista

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Käsityökirjoja matkamuistoksi

Kirjoja matkamuistoiksi

Koska en halua ostaa varsinaisia matkamuistoja, ostelen kirjoja ja lankoja. Kielihän on täyttä munkkilatinaa, mutta kuvat ”suomeksi”.  Ostaessani Virossa korinpunontakirjaa, myyjä kysyi jotain. Ymmärsin että hän kysyi onko minulla jotain kanta-asiakaskorttia, siihen osasin vastata, ettei ole. Sen jälkeen tuli tarinaa pitkät pätkä, josta en mitään ymmärtänyt, ehkä sitten tarjosi minulle sitä kanta-asiakaskorttia, tai jotain… Sanoin vaan, etten osaa vironkieltä. Ihmettelee varmaan vieläkin, miksi sitten ostin vironkielisen kirjan. Jos jostain kohtaa kirjojen ohjeista pitää tekstiä selvittää, onhan netissä kääntäjiä. Suurin osa selviää kuitenkin kuvien ja ruutupiirrosten avulla.

Korv

Kirjan korit on tehty pajusta (tai jostain?), mutta materiaalia voi keksiä vaikka mistä, alkaen vaikka paperista. Kuvat on selkeä, ja ennen kaikkea hinta halpa, oli jossain alessa/poistomyynnissä 2,36 €. Ostettu Apollo kirjakaupasta/Järve keskus.


Paberpunutised

Tässäkin kirjassa selkeä kuvitus. Tuleeko minun koskaan mitään koria punottua, se on sitten toinen juttu, mutta ei ainakaan ohjeet puutu, jos into iskee. Tämän hinta oli 14,19€. Ostettu Pärnusta/Kaubamajakas kauppakeskuksesta, Apollo kirjakaupasta. N. 3 km rannalta, fillarimatkan päässä.
Latviesu zeku raksti

Kirjoneulesukkia. Kai nämä jotain Latvian perinnemalleja on? En ole oikein kirjoneuleen ystävä, mutta jos taas joskus kokeilisi. Nämä on niin kirjavia, että menee pienemmätkin kerät, kun yhtä väriä on usein vain pari kerrosta. Ostettu Latviasta, 9,99€. Nyt en millään muista mistä kaupasta tämän ostin. Joku pienehkö ostari, samassa paikassa oli Maxima ruokakauppa, jonka vieressä oli pieni kirjakauppa ja ystävällinen myyjä.Kojiniu ir slepeciu mezgimas virbalais

Kirjoneulesukkia ja –tossuja. Selkeät kuvat ja vähän sovellusta, hyvä tulee. Tämä ostettu Vilnasta, hinta 9,65€. Vaga knygynu tinklas, oli kirjakaupan nimi, missä kadulla se oli, en enää muista. Kaikki (5kpl?) käsityökirjaa olivat katonrajassa olevalla hyllyllä, myyjä kyllä ystävällisesti haki tikkaat ja ojenteli minulle kirjoja.  

Pistinui mezgimas virbalais (2)

Kirjoneulelapasia ja –sormikkaita. Samalla ohjeella kun aiemmat, katsotaan kuvat ja sovelletaan. Hinta oli 4,40€. Tämä (ja seuraava) kirja on ostettu Vilnasta Akademine knyga, osoite universiteto g. 4. Tämä oli kai joku yliopiston kirjakauppa, joka oli auki vain keskiviikkoisin klo 10-18. Mikä tuuri, satuin juuri oikeaan aikaan paikalle. Siellä oli jotain sählinkiä ja säätöä kirjojen hintojen kanssa, piti oikein soittaa johonkin. Mutta lopputulos oli se, että toisen kirjaa alennettiin. Toinen kirja maksoi 4,32 ja toinen 4,40€. Ei voi kalliiksi moittia, vaikka ovatkin pehmeäkantisia ja n. puolenarkin kokoisia.

Apykakliu, saliku, skaru, mazgimas virbalais


Tässä kirjassa on shaaleja, huiveja ja kaulureita. Samanlaisin ohjein, ruutupiirrokset ja selkeä kuvat. 
1 kommentti:

  1. Koreita kirjoja:) Mä en enää osta kirjoja, noh jos on ihan tosi-tosi kiva niin poikkeuksen voin tehdä.

    VastaaPoista