Hae tästä blogista

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Lankaa Virosta

Alpakkafarmi Virossa

Alpakkafarmille menon keksi mieheni, jota eläimet kiinnostaa. No kyllähän minä alpakan tiedän, sehän tarkoittaa lankaa, sinne! Kaikissa kolmessa maassa missä ajeltiin huomattiin; että opastus on aika huonoa, ilman navigaattoria ei löydä mihinkään. Tai on opastusta tyyliin, moottoritiellä nopeus 110 km/h, on kyltti ”kahvila 40m” kuka hullu sellaisissa nopeuksissa lyö jarrut pohjaan.

 Alpakkafarmille, ei tainnut olla päätiellä opasteita, mutta peltoteitä ajaessa, risteyksissä oli opasteet. Nettisivuilla on ajo-ohjeet, ainakin jos ajat Tallinna-Pärnu tietä, kannattaa poiketa. Tässä suomenkieliset selostukset ja täällä kotisivut. Alpakoiden lisäksi oli koira, kissa, angorakani, vuohia ja 4 erittäin koreaa kukkoa. Ja miljoonittain kärpäsiä… 5€ per nokka maksoi, opastus englanniksi, erittäin perusteellisesti. Ostin kaksi kerää alpakanvillalankaa, joka tosin oli kotoisin Perusta, 4 euroa kerä. Värejä oli aika paljon, mutta ostin varmanpäälle, harmaata. Ihan itselle teen jossain vaiheessa sukat. Oli myynnissä myös heidän alpakoiden villasta tehtyä lankaa ja muutakin alpakkalankaa. Lisäksi valmiita neuleita.  Lapsille tämä on kiva paikka, myös koko perheelle, kotoisa ystävällinen tunnelma, suosittelen. 


Silkinpehmeää alpakan villaa

Nettilinkkien lisäksi kuva esitteestä. 
Vaikka ei ollut tarkoitus ostaa lankaa, alpakkavillan lisäksi ostin kuitenkin Pärnusta yhden kerän. Teksrena kerän ostin. 100g maksoi 1,95. 100g 350metriä, 80% villaa 10% akryyliä ja 10% polyesteriä.  Ei voi kalliiksi moittia, värejä oli aika paljon. Tarkkaa osoitetta en muista, mutta Pärnun vanhassa kaupungissa pääkadun (se missä kaikki turistit kulkee, onko pääkatu vai mikä?) poikkikatu. Samassa kaupassa myytiin myös valmiita käsitöitä, ystävällinen myyjä.