Hae tästä blogista

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Pannulappuja


Vaikka nämä aika samanlaisilta näyttävätkin, on niissä vähän eroa. Tein ensimmäiset ensin niin että virkkasin heti ripustimen ympärille kaikki silmukat, mutta parempi tapa on mielestäni virkata ripustimen silmukat vasta kun viimeiseksi virkkaa reunuksen, esim. kirjavissa roosa/valkoinen ja yksivärisissä sininen, tein näin.

Ohje: 25 ketjusilmukkaa, sulje renkaaksi. 1. kerros 7 kiinteää silmukkaa. 2. kerros: 3 kiinteää silmukkaa – 3 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan – 3 kiinteää silmukkaa 3. kerros ja siitä eteenpäin keskelle tulee 3 kiinteää silmukkaa, näiden 3 silmukan molemmin puoli joka kerroksella lisääntyy 1 silmukka, kunnes pannulappu on halutun kokoinen.  Reunus voidaan virkata myös eri värillä, kiinteitä silmukoita. Ripustimeen virkataan n. 18 kiinteää (ne 7 siellä jo ennestään on) silmukkaa, tai sopivan tuntuinen määrä.

Langaksi käy mikä vaan. Osa näistä on virkattu paksusta puuvillasta esim. Novita Tiina ja osa kaksinkertaisesta ohuemmasta, 7-veljestä langasta virkkasin yksinkertaisena, virkkuukoukku oli kokoa 4. Ihan peltiä ei kannata virkata, mutta suht napakkaa kuitenkin, tai ainakin sen verran tiivistä ettei sormet pala läpi. Nämä ovat n. 18 x 18 cm, sen pienempiä ei mielestäni kannata tehdä. Ja jämälankojahan kaikilla riittää.1 kommentti:

  1. Kiitos vierailusta! Hyviä langanhävittämisvinkkeja nuo patalaput!

    VastaaPoista