Hae tästä blogista

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Virkattu kori Novitan Tahiti-langasta
Lanka: Novita Tahiti
Koukku: 3,5
Menekki: 35 g
Malli: Soveltaen Kangasaitan ohjeesta

Aiemmin tein korin kirppikseltä löydetystä putkilangasta. Jotenkin ajatus jäi mieleen pyörimään, muistin että minulla on Novitan Tahitilankaa, voisiko siitä jotain tehdä. Tein kokeeksi pienen korin, ja voihan siitä, kun on pieni koukku, tulee ihan tukevaa. Ei näitä tosin voi tehdä kovin pitkiä aikoja, tai ei ainakaan minun ranteet kestä. Mutta kun nyt koetyö on tehty, jääköön mieleen muhimaan. Lankaa kyllä riittää, hamstrasin sitä kun kuulin aikoinaan jostain että Novita lopettaa Tahiti-langan. Niin kuin lanka maailmasta loppuisi, vaikka joku lanka lopetettaisiin. No, nyt on mistä ottaa, kai sitä pari kiloa kaapista löytyy eri väreissä.  

Tein ilman mitään erityistä ohjetta, matkalla mietin. Kohtaan jossa pohja vaihtuu reunaksi, käytin Kangasaitan ohjetta jolla tehdään ketju taitoskohtaan, samoin viimeisellä kerroksella ennen pylväitä, tein ketjureunan. Viimeisellä kerroksella *ks – hyppää yhden yli – 5 pylvästä samaan ks. – hyppää yhden yli – ks*

Korin korkeus n. 8 cm ja halkaisija n. 11 cm.


Tässä kuvassa erottuu ehkä vähän paremmin ketju ennen reunapitsiä. 
Tai sitten tuossa ylemmässä kuvassa...

Sitä ei ihminen tiedä mitä milloinkin tarvitsee. Tälle korillekaan ei ollut mitään tarvetta kun aloin sitä virkata, mutta niin vaan on käytössä jo. Toisaalta, en tiennyt Tahiti-lankaakaan tarvitsevani, mutta mistäs olisi tämäkään kori tehty jos ei olisi sitä lankaa ollut? 

1 kommentti:

  1. Tuo viimeinen kappale on hyvin kirjoitettu, siis hyvin perusteltu miksi pitää lankaa hamstrata, heh. Mä oon kyll huomannut, että Soukan Menitasta saa kaikenlaisia jo aikoja sitten lopetettuja lankoja, ei siitä niin kauaa oo ku Tahitiakin siellä näkyi. Väreissä ei tietty oo valinnanvaraa mutta . . .
    Kaunis kori.

    VastaaPoista