Hae tästä blogista

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lutterloh systeemillä harjoittelua
Nyt ei ole aiheena tämä fleestakki, vaan huikea kirppislöytö.  Löysin kirppikseltä mielenkiintoisen näköisen laatikon, aikani tutkittuani hoksasin mikä se on. Lutterloh system -  systeemi jolla voi tehdä kaavat omien mittojen mukaan. Muistan joskus jossain nähneeni tällaisen, mutta oli mielestäni niin kallis, että jäi ostamatta. Tämä maksoi kokonaista 5 euroa, pakkaus oli käyttämätön. Kotiin tultuani tutkin löytyykö netistä mitään tietoa, löytyihän sieltä jotain, mm. yksi linkki jossa kaupattiin samaa systeemiä hintaan 125 euroa! Tällä kertaa löysin tällaisen linkin jossa hinta on 105euroa. Omassa pakkauksessa ei ole tuota DVD-levyä, mutta taitaa olla sama mikä löytyy netistäkin katsottavaksi. Luulen että tämä pakkaus on jostain jonkun  mummon kuolinpesästä ja ostettu ennen näitä nykyajan hienouksia, systeemi on ollut olemassa vuodesta 1935! Pakkauksessa oli sisällä kortti jolla voi tilata lisäosia, siinä mainittiin myös tämän pakkauksen hinta 520 markkaa, eli ei ihan eilen ostettu.

No, ei muuta kun kokeilemaan onko tästä mihinkään. Koska en ollut varma systeemin toimivuudesta, tai siitä osaanko sitä edes käyttää, tein harjoitustyön. Kaivoin varastostani Ikean torkkupeitto hinta n. 3-4 euroa ja omista kätköistä myös vanha vetoketju. Eipä tule suurta tappiota jos ei onnistu. Tiesin mitatessani että meni vähän sinnepäin, mutta käytin kuitenkin rinnanympärystä 96 cm, vaikka oikeampi olisi ollut 94 cm. Vetoketju oli muuten sopiva, mutta koska se ulottui kaulukseen asti jäi takin pituus vähän lyhyeksi, mutta pidempääkään ei kotoa löytynyt, käyttössä se ei haittaa, mutta mittasuhteet näyttää vähän hassulta. Takin alla työmatkaa kävellessä se on ihan kelvollinen. Mutta nyt tiedän että tämä systeemi on hyvä! Mittaan ensikerralla vielä uudestaan tarkemmin. 2 kommenttia:

  1. Hieno löytö. Tuosta sitten vaan eteenpäin ;-)

    VastaaPoista
  2. Wau minkä löydön oot tehny. Mä muistan joskus muinoin lukeneeni tuosta ja ehkä ajattelin silloin sen hankkia mutta hinta pelotti (mitä lie maksanut silloin). Varmasti tulee hyvää jälkeä sitt ku ihan kunnolla mittaat ja tarvikkeet on sopivia. Hyvä se on tuolleen toisarvoisella matskulla aloittaa niin ei mee paremmat kankaat haaskuun. Tuo on varmaan ollut niin outo paketti ettei kukaan oo uskaltanu sitä ostaa, paitsi rohkea Wiktoriina:)

    VastaaPoista